Vuurwerk in Sliedrecht

25-10-2019

In de afgelopen maanden is het thema Vuurwerk in Sliedrecht besproken en uiteraard ook in de fractie van PRO Sliedrecht.


Op de Late Summer Fair hebben we bezoekers gevraagd naar hun mening en bleek dat er grote verschillen bestaan onder onze inwoners. Op de speciale door de gemeente georganiseerde avond over dit thema kwamen 15 inwoners af. De aanwezige leden van de fractie van PRO Sliedrecht kregen daar enkele persoonlijke verhalen te horen van mensen die een vervelende ervaring hebben gehad met misbruik van (illegaal) vuurwerk.

Hoe nu verder ? Hier zijn wij afhankelijk van de landelijke wetgeving. Op 12 juli verscheen een persbericht van de landelijke overheid.

Hierin staat “Het gevaarlijkste consumentenvuurwerk moet vanaf de jaarwisseling 2020-2021 verboden zijn. Het kabinet gaat in het najaar een voorstel doen om categorie F3-vuurwerk te verbieden. Dat zijn de zwaardere singleshots (enkelschotsbuizen) en grotere knalstrengen (ratelbanden, Chinese rollen).

De komende jaarwisseling wordt de levering van veiligheidsbrillen en lonten verplicht bij de verkoop van consumentenvuurwerk om vuurwerkletsel zo veel mogelijk te voorkomen. En nog dit jaar wordt het Vuurwerkbesluit aangepast zodat gemeenten voor aankomende jaarwisseling een vuurwerkverbod binnen hun grenzen kunnen afkondigen.”

In Sliedrecht is dit al aangevuld met gratis vuurwerkbrillen voor alle kinderen van de basisschool.

De fractie van PRO Sliedrecht is er nog niet uit of en zo ja welke maatregelen er genomen moeten (kunnen) worden. Hierbij staat uiteraard voorop dat wij tegen het afsteken van illegaal vuurwerk zijn en wij hopen op meer heterdaad aanhoudingen aan de hand van het vuurwerkdetectiesysteem.
Wij zoeken dan ook uw verhalen, meningen en suggesties.

U kunt deze sturen aan ons via de email vuurwerk@prosliedrecht.nl


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Vuurwerk in Sliedrecht