Twee Gele Petten

31-10-2019

Deze week ben ik aan de beurt voor het schrijven van de column voor onze website. Omdat ik momenteel wel twee taken heb binnen PRO Sliedrecht is het even lastig welke rol nu aan te nemen.

Schrijf ik als tijdelijk burgeraadslid nu iets over het nieuws van de dag, of zal ik in de rol als voorzitter van deze mooie vereniging iets gaan schrijven ?

Ik heb er voor gekozen het te doen als voorzitter, waarbij het mij vandaag gaat over een politieke vereniging en haar leden. Het afgelopen jaar heb ik in de nabijheid van de fractie weer veel mensen gesproken over allerlei onderwerpen in ons mooie dorp.

Een thema dat veel aan bod komt is: hoe krijg ik invloed op de dingen die gebeuren in Sliedrecht? Een opvallend citaat, dat je in diverse vormen voorbij hoort komen, komt hier op neer “je mag eens in de vier jaar stemmen en daarna doen ze maar wat”.

Het eerste deel is feitelijk juist omdat wettelijk is vastgesteld dat gemeenteraadsverkiezingen eens per 4 jaar zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Tweede Kamer waar bij het vallen van de regering er verkiezingen kunnen worden uitgeschreven.

Nadat ik mijn gesprekspartners heb gewezen op inspraakmogelijkheden en het recht om als burger een initiatief aan te bieden aan de gemeenteraad, kom ik op nog een optie: Word lid van een politieke partij!

Uiteraard zeg ik tegen lezers van deze column: kies de partij van je eigen voorkeur. Maar ik zou een slechte voorzitter zijn als ik niet zou pleiten lid te worden van onze club en met ons mee te praten over Sliedrecht. Dit kan in de ledenvergadering of bij andere gelegenheden die wij als vereniging organiseren.

In maart 2020 gaan we al weer over de helft van deze raadsperiode en mag het bestuur ook al weer gaan nadenken over de volgende periode tot 2026. Wat gaan we doen en met wie?

Neemt u alvast de eerste stap en word lid! Dat kan via https://www.prosliedrecht.nl/lid-worden/

Ik hoop u snel te verwelkomen.

Timo Pauw

Voorzitter vereniging PRO Sliedrecht

Foto: Richard van Hoek

 

 

 

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Twee Gele Petten