Tom Pauw


Tom Pauw:

“Het zou mooi zijn als we een ledenbestand hebben met meer diversiteit

Tom Pauw heeft zo’n beetje alle aspecten van PRO Sliedrecht meegemaakt. Hij heeft bewust een tijdje afstand gehouden van de partij, maar dat is heel wat anders dan afstand nemen.

“van mijn 16e tot mij 20e raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de plaatselijke politiek. Raadsvergaderingen en commissievergadering bijgewoond, vond ik leuk. De interesse ging langzamerhand van het Raadhuis naar PS omdat het lokale me wel trok. In de steunfractie meegelopen en in 1990 kwam ik op de lijst en werd gekozen als gemeenteraadslid.. De periode ’90 -94 was interessant en boeiend, het was formeler dan nu, maar er was veel meer ruimte voor discussie. Ook in de derde helft, in Café Korevaar, gingen de discussies gewoon door.

Voor de periode ’94 – ’98 hadden we voor het eerst een echte campagne, haalden we drie zetels waarbij ik lijsttrekker was en vervolgens dus fractievoorzitter werd. Ook een interessante periode, maar aan het einde bemerkte ik bij mijzelf dat ik in een soort sleur terechtkwam. Voor mij, ik werk en werkte in Rotterdam, was het ook lastig om bij tussentijdse overleggen in de namiddag aanwezig te zijn. Ook was ik al actief bij de voetballerij, dus ik vond het wel mooi geweest. Ik heb afstand genomen, maar het wel altijd gevolgd. Omdat mijn broer Timo in de raad kwam, leek het mij verstandig hem niet voor de voeten te lopen.

 

 

Vereniging

De vereniging ging wel door, ben naar de ledenvergaderingen gegaan, nog een tijdje interim-voorzitter geweest en ook rond de verkiezingen het nodige gedaan. Veel mensen hebben wel sympathie voor de partij, maar lid worden is een stap te ver. We moeten nieuwe leden over de streep trekken, maar niet alleen dat. Je dient ze ook mee te nemen, anders komen ze maar één keer.

Onze kracht is ook onze valkuil. We hebben veel leden die er lang bij zijn, maar je hebt ook vernieuwing nodig. Nu, met meer partijen en als collegelid is het wat lastiger je te profileren. Wel is het duidelijk dat we met twee keer vijf zetels achterelkaar een onderdeel zijn van de Sliedrechtse samenleving. Het zou mooi zijn als ons ledenbestand meer diversiteit krijgt in leeftijd, achtergrond en waar ze wonen in Sliedrecht. Verder is het onze taak om ze te behouden, dat heeft alles te maken met betrokkenheid. Je moet de ambitie voor nieuwe leden ook niet te hoog stellen, wel zou je eens kunnen snuffelen bij mensen die in het verenigingsleven al wat doen. Het gaat niet om het aantal, maar om de kwaliteit.