Raadspraat December - Wim

14-12-2023

De Verrekijker

Ben op zoek naar een puntenslijper! In de wereld van A.I. zou dit toch niet meer nodig moeten zijn, hoor ik u zeggen, maar ik ben nog van de oude stempel en dus vertrouw ik het meeste toe aan het  papier met een potlood. Heb trouwens leren schrijven met een kroontjespen. Voor de jongeren onder ons Google het maar even. Alleen leert de ervaring, dat het gebruik van dit schrijfmateriaal enorme vlekken op handen en tekst veroorzaakt. 

Neem nu ons Sliedrecht. Ons mooie dorp zonder stadse fratsen, waarin het een en ander op een ongekende manier moet gaan veranderen. Baanhoek-West is nog niet afgebouwd en het centrum is nog steeds niet af, de Voetbal zit al decennia met een vervallen accommodatie, het Winklerplein wacht al jaren op een vernieuwing en het Watertorenterrein ligt op de vervallen oude drinkwatervoorziening ook nog braak, maar de plannen voor Sliedrecht-Noord ontvouwen zich en menigeen vraagt zich af, of dit het toekomstbeeld moet worden.

Bouwen over het spoor wordt het ook wel genoemd en naar het schijnt moet hier alles voor wijken. Groen, sportvelden, zwembad en zalencentrum zullen verdwijnen, want er moet een Noord-Zuid verbinding komen, als ontsluiting voor al de nieuwe bewoners van deze woonwijk in het groene hart.

Ik gun een ieder zijn eigen droom, maar waar blijft de realiteit in deze miljoenen kostende visie? Mij is altijd geleerd om eerst af te maken, waarmee je begonnen bent voor je iets anders begint. Plannenmakers wordt eens wakker en keer terug naar de werkelijkheid, nu het nog kan. Pak je verantwoordelijkheid voor de bestaande bevolking van ons dorp en vraag eens af waar zij van dromen en wat hun wensen en idee├źn voor het heden en de nabije toekomst zijn. Waarschijnlijk is hun televisie heel anders, dan die van u!

Wim Blanken


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Raadspraat December - Wim