PRO Sliedrecht stelt mondelingen vragen over mondkapjes voor mensen met een kleine beurs

12-10-2020

Afgelopen week was in het AD te lezen dat de gemeenten Hoeksche Waard en Dordrecht gratis stoffen mondkapjes gaan uitdelen aan minima. PRO Sliedrecht is van mening dat het dringende advies van de overheid voor iedereen uitvoerbaar moet zijn, ook voor mensen met een gebrek aan financiƫle middelen.

Daarom zullen wij hier tijdens de oordeelsvormende vergadering van dinsdag 13 oktober mondelinge vragen over stellen aan het college.

Deze vragen luiden als volgt:

Gemeente Hoeksche Waard en Dordrecht gaan gratis stoffen mondkapjes uitdelen aan minima, zo was afgelopen week te lezen in AD De Dordtenaar.

Dit laatste verbaasde ons, aangezien een groot deel van ons sociaal beleid is ondergebracht in de regio. Daarom vragen wij ons af of Dordrecht de gemeente Sliedrecht hierover heeft benaderd.

Zo ja, wat was de afweging van het college om hier niet aan mee te doen?

En zo niet: is het college bereid om op korte termijn een regeling te treffen om ook Sliedrechters met een kleine beurs van mondkapjes te voorzien?   

 

 

UPDATE 13 oktober 2020:

Het college heeft naar aanleiding van onze vragen toegezegd dat er stoffen mondkapjes zullen worden uitgedeeld aan minima.

 

UPDATE 23 oktober 2020:

De gemeente geeft mondkapjes aan inwoners met een minimum inkomen. Deze mondkapjes worden verspreid via de voedselbank en de Sociale Moestuin. Meer info: Klik hier.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
PRO Sliedrecht stelt mondelingen vragen over mondkapjes voor mensen met een kleine beurs