Mark Verheul Lijsttrekker

12-05-2021

De Algemene Ledenvergadering van PRO Sliedrecht heeft op 12 mei 2021 op voordracht van het bestuur Mark Verheul benoemd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.  Met een enthousiaste speech aanvaarde Mark zijn benoeming. Mark zijn verhaal leest u hier.

 

‘IK BEN GEEN POLITICUS, IK BEN MARK VERHEUL’

Wie op zoek is naar een fractievoorzitter met passie, bevlogenheid en een groot verantwoordelijkheidsbesef, zit bij Mark goed. Tegelijkertijd is hij praktisch ingesteld en houdt hij niet van labels: “Ik ben geen politicus, ik ben Mark Verheul.”

Mark, eind twintiger, werkt als kwaliteitsfunctionaris brandveiligheid bij ASVZ. Deze zorginstelling heeft enkele honderden locaties in de wijde regio. “En die bezoek ik allemaal. Een fantastische baan waarin ik mij verdiep in kwaliteitsnormen, beleid, installatietechniek en bewustwording van het team. Ik leer bij ASVZ zaken die ik kan toepassen bij PRO Sliedrecht en omgekeerd. Zo vind ik dat PRO Sliedrecht moet zorgen voor kwaliteit, inhoudelijke kennis en onderbouwing. Doen we onder andere met onze verantwoordelijkheidsfolder; eerlijk benoemen wat we hebben bereikt en wat (nog) niet. Onze taak is nog onafgemaakt.”

“Voor mij is PRO Sliedrecht een leerproces, waarin ik mijzelf heb herontdekt. Ik raad de politiek aan iedereen aan, het biedt persoonlijke ontwikkeling en inzicht. Je ziet het aan mij; je hoeft niet superintelligent te zijn of een hoge opleiding te hebben. Ik had een sterke mening over wat er allemaal fout ging in Sliedrecht. Door een bezoek aan het Jongerendebat van SOJS in Elektra (2012) ben ik anders gaan denken. In plaats van te klagen, dacht ik wat ga jij eraan doen, Mark? Ben me gaan interesseren in de lokale politiek en kreeg een goed contact met PRO Sliedrecht. In 2016 werd ik burgerraadslid, in 2018 gemeenteraadslid.”

Items verkiezingen 2022

“Ik vind dat we een goed programma hebben en pak er een paar punten uit. We blijven tegen bouwen over het spoor, een van de grondslagen van onze partij. Dat is lastiger geworden sinds het college een toekomstvisie heeft doorgedrukt met 1250 woningen aan de andere kant. Vandaar dat we dit dossier met arendsogen bekijken. Wat mij betreft blijft de voetbal op de huidige locatie met zo snel mogelijk een nieuwe kantine en kleedkamers. Bovendien verwacht ik niet dat de vraag naar kantoorruimtes voor die plek nog terugkomt sinds corona en thuiswerken. Die ontwikkeling biedt weer kansen voor betaalbare woningen in omgebouwde kantoorgebouwen. Huisvesting is echt een punt. Je kan als jongere Sliedrechter niet meer in het dorp blijven, het is onbetaalbaar. Het percentage sociale woningbouw is bedroevend, we moeten zorgen dat er voldoende aanbod is.”

“Met het uiteenvallen van de Drechtsteden is het belangrijk de rol van Dordrecht te beperken. Dat ze bepaalde wettelijke taken willen uitvoeren is prima, maar als je praktische dingen wil regelen, doen we dat in het Bonkelaarhuis en niet in Dordrecht. Duurzaamheid vinden we ook belangrijk. Dat Sliedrecht-Oost door de overheid is aangewezen als proeftuin, daarin was geen  keuze. Maar de gevolgen; ernstige hinder, geen keuze van energieleverancier, financieel nadeel voor huurders en kopers en de gebrekkige communicatie vinden we slecht. De communicatie in het algemeen moet ook beter, proactief en met meer inspraak.

Openbare orde en veiligheid vind ik bijzonder belangrijk. Over ondermijning en een gebrek aan drugs- en alcoholpreventie maak ik mij zorgen. Om straatverkoop te voorkomen blijven we voorstander van het behoud van de coffeeshop. Verder moeten we burgerinitiatieven in de vorm van buurttoezicht faciliteren.”

“Ik hoop op een eerlijke kans in de verkiezingen, de sfeer onderling is geweldig, ook het contact met de andere partijen is goed. Kom maar op met die vijf zetels, of toch zes?


Reacties

13-05-2021 09:43 - Bert Moerkerken :

Mark Verheul vangarteluk gefeliciteerd met je benoeming

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht