PRO Sliedrecht stelt vragen over tijdelijk gebruik oude ziekenhuis ivm Corona

26-03-2020

Zoals we allemaal weten, zal de situatie rondom Corona de komende weken nog niet direct leiden tot minder patiënten. Daarom stelt de fractie van PRO Sliedrecht vragen aan het college, betreffende de locatie van het voormalige ASZ in de Wilhelminastraat.

De vragen en de ontvangen antwoorden leest u hieronder.

Vraag 1: Heeft het college van Sliedrecht overwogen, contact op te nemen met de huidige eigenaar om het gebouw eventueel ter beschikking te stellen om opnieuw in gebruik te nemen voor acute zorg van corona patiënten?
Antwoord: Ja, naar aanleiding van de inventarisatie van mogelijke noodlocaties door de Veiligheidsregio, hebben wij deze locatie aangedragen. De Veiligheidsregio heeft echter een andere keuze gemaakt.

Vraag 2: Heeft het college van Sliedrecht, deze optie ingebracht bij de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid?
Antwoord: Ja, zie het antwoord op vraag 1

Vraag 3: Indien het pand niet geschikt is of geschikt te maken is voor de verpleging van corona patiënten, is het college van Sliedrecht dan bereid om in onderhandeling te gaan met: de huidige eigenaar van het pand de aanbieders van thuiszorg in Sliedrecht (RIVAS, WAARDEBURGH en AGATHOS), om daar waar de druk op mantelzorgers en de thuiszorg te groot wordt, het pand de komende periode in te zetten als een tussenvorm van thuiszorg?
Antwoord: Nee, dergelijke opvang valt, vanwege de GRIP4 situatie waar we ons momenteel in bevinden, onder de verantwoordelijkheid van de directeur publieke gezondheid.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
PRO Sliedrecht stelt vragen over tijdelijk gebruik oude ziekenhuis ivm Corona