PRO Sliedrecht fractie “on tour”

15-04-2018

Ter voorbereiding van de Informatieve bijeenkomst over de stand van zaken van het project Burgemeester Winklerplein op maandag 16 april, heeft de fractie van PRO Sliedrecht zich laten bijpraten door ondernemers van het plein.

Donderdag (13.4) was er een gesprek met een delegatie van de Ondernemersvereniging Winklerplein.

Zaterdag (14.4) werd het plein zelf bezocht en is de fractie geïnformeerd en rondgeleid door de heer Piet Boogaard, bestuurslid van de Ondernemersvereniging.

Daarna vonden nog gesprekken plaats met eigenaars van panden op en rond het plein. Ook werd gesproken met mevrouw Daisy Fan, de uitbater van Chinees Restaurant Golden City. Zij vertelde o.a. dat ze al een tijdje plannen heeft in het restaurant te investeren (zoals bijvoorbeeld het vernieuwen van de keuken).  Maar hoe zinvol is zo’n investering als volgens de planning van mei 2017 het pand waar ze haar bedrijf heeft in november van dit jaar zal worden gesloopt? Ook was haar vraag (en van de andere mensen die we spraken): hoe serieus is die planning nog? Want volgens het verhaal van destijds, zou in november vorig jaar al begonnen zijn met de bouw op de locaties “Van Dijk” en “Apotheek Hoogland”.

PRO Sliedrecht is met de ondernemers reuze benieuwd naar hoe de planning er nu weer uit zal zien.
We zullen aandringen op een snelle realisatie van de plannen en stellen ons daarbij ook hardop de vraag of – nu na 12 jaar nog maar één onderdeel van het Windroosproject is gerealiseerd – deze combinatie van Sliedrechtse bedrijven wel in staat is de plannen uit te voeren. Dat daarbij de medewerking van de ondernemers, zowel de eigenaars van de panden als van de winkeliers, bitter hard nodig is, mag duidelijk zijn.

We proefden die bereidheid aan alle kanten, want niemand is gebaat bij een verdere aftakeling van wat eens het “Winkelhart van de Alblasserwaard” heette.

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
PRO Sliedrecht fractie “on tour”