Het is een kwestie van geduld

27-11-2019

HET IS EEN KWESTIE VAN GEDULD TOT HEEL HET DORP PRO SLIEDRECHT’S LULT

(vrij naar Rowwen Heze, de favorite Nederlandse band van fractievoorzitter Gerrit Venis).

Afgelopen weken vond een aantal bijeenkomsten plaats die voor ons dorp belangrijk waren. Eerst organiseerde Rijkswaterstaat een inloopbijeenkomst om mensen te informeren en mee te laten denken over knelpunten en mogelijke oplossingen voor de problemen op de A15.

Kort daarna waren er gesprekken met o.a. Sliedrechtse bedrijven en (in de avond) met inwoners over de omgevingsvisie. Onder het motto “Is Sliedrecht over twintig jaar nog net zo’n leuke gemeente als nu?” werden ideeën en suggesties opgehaald over hoe ons dorp er in 2040 net zo goed of nog beter zou kunnen voorstaan als nu.

 

Het zal u niet verbazen dat in alle bijeenkomsten de verlegging van de A15 aan de orde kwam. De Rijksweg is nu al verschrikkelijk druk, maar ook is duidelijk dat de weg alleen nog maar drukker zal worden. En dat met alle gevolgen van dien.

Op de meeste bijeenkomsten zijn leden van onze fractie aanwezig geweest en u zult begrijpen dat de opmerkingen over het verleggen van de A15 ons als muziek in de oren klonken.

Toen PRO Sliedrecht deze mogelijkheid (nog niet een zo gek lang geleden) in de gemeenteraad opperde, werd het idee weggelachen. En stemden alle fracties tegen de motie om het idee met Rijkswaterstaat te gaan bespreken. Dat nu Rijkswaterstaat bereid lijkt deze mogelijkheid eveneens te onderzoeken is al pure winst!

We weten natuurlijk ook wel dat zoiets een kwestie van lange adem is. Het doortrekken van de A4 van Den Haag naar de Beneluxtunnel bij Schiedam kostte (zelfs na het besluit van de 2e Kamer – eind 1985) ruim 30 jaar (tot eind 2015).

 

Maar PRO Sliedrecht is aan dat soort termijnen wel gewend.

In 1978 deed Paul Koot, een van de oprichters van onze vereniging, samen met een raadslid uit Papendrecht de suggestie bij Baanhoek (weer) een NS-station te maken. O, wat is er gelachen in het dorp, “daar had je die rare Koot weer”.

Op 11 december 2011 (33 jaar later dus) werd het station Baanhoek in ere hersteld.

Gewoon ….. een kwestie van geduld.

 

 

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Het is een kwestie van geduld