Column: Pole Pole

18-12-2019

Pole Pole

Ik ben net terug van een vakantie in Gambia. In Gambia ligt het levenstempo stukken lager dan bij ons in Nederland. Ook maakt zich men hier veel minder druk om allerlei zaken, die hier kennelijk belangrijk worden gevonden. Kwesties als PFOA, PSAS of zelfs een Brexit interesseert ze daar niet.

In de file staan ondergaat men gelaten, komen we gewoon wat later. Geen baantje wisselen om net iets sneller te kunnen door te kunnen rijden, wegen zijn daar ook niet breed genoeg voor.  Ook in de bediening maakt men geen haast en zaken zouden in onze ogen veel efficiënter geregeld kunnen worden.  Regeldruk kennen ze ook nauwelijks. Winkeltijden, APK gekeurde auto’s hebben ze niet en op een dak van je auto kun je hele grote plakketten vervoeren, levensgevaarlijk zou je denken.

Kortom een paradijs om te ontstressen. Ik vind het mooi dat men zich daar niet overal druk om maakt en het leven daar langzaam aan je voorbij gaat. Gewoon bij de dag leven en niet overal iets van vinden. Vooruit denken of plannen, waarvoor zou je?

De kerstdagen staan weer voor de deur en we maken ons druk over het kerstdiner, cadeaus of omdat er zelfs winkels op de kerstdagen open zijn. Daarvoor zou ik willen zeggen “ Pole Pole”.

En hele fijne kerstdagen.

Rob Penning

Bestuurlid vereniging PRO Sliedrecht

 

Nb. “Pole Pole”  is Swahili voor: langzaam of doe rustig aan.


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Column: Pole Pole