Zomerreces 2024

02-08-2024

Op woensdag 31 juli zijn wij benaderd door een andere politieke partij of wij een statement wilde maken tegen de inhoud van de ingezonden brief van de fractie van Slydrecht.NU.  In deze brief wordt een wethouder beschuldigd van chantage en manipulatie. 

Dit zijn forse termen van de schrijver die wij niet zouden gebruiken. Het college voert tenslotte uit wat de gemeenteraad in meerderheid helaas heeft besloten. Het genomen besluit kan erg teleurstellend zijn, maar dan moet het gesprek op inhoud worden gevoerd.

Voordat beide statements bedacht en gepubliceerd werden hebben wij onze kant van het verhaalal opgeschreven. Het is inmiddels meer mensen opgevallen dat PRO Sliedrecht als enige partij de brief, geschreven door de 4 andere fracties, in de gemeenteraad niet heeft ondertekend.

De rede hiervoor is dat wij als tegenstander van de huidige Noord-Zuidverbinding (want het Groene Hart mag van ons Groen blijven) ons niet aangesproken voelen door de schrijver van de brief.

Ook wij zien dat de handelswijze van het college momenteel een hoop emoties oproepen bij inwoners en raadsleden. Wij benadrukken dan nogmaals waarmee we dit bericht begonnen. Het college voert uit wat de gemeenteraad (in meerderheid) besluit.

  • In Sliedrecht zijn 5 van de 6 fractie voor het bouwen van huizen in het Groene Hart.
  • In verband met de rijkssubsidie kunnen die er alleen maar komen als er een verbinding komt met het dorp.
  • De rijkssubsidie is niet gekoppeld aan een variant maar aan een verbinding, een planning en woningbouw in Noord. ( aldus het college op 23 april 2024)
  • Ondanks dat bleek dat de grootste variant de enige( en de duurste) optie is die haalbaar en gewenst is. Wij vinden dat deze variant erg veel lijkt op de allereerste variant die in 2021 werd gepresenteerd.
  • De gevolgen van dit besluit voor verenigingen, het zwembad en het zalencentrum en haar huurders / gebruikers en de mooie bomen in de omgeving inmiddels in volle omvang op tafel liggen.
  • Nu 4 jaar na het eerste besluit nog steeds 5 van de 6 fracties in de gemeenteraad ( 75,66% van de stemmen) voor het bouwen van huizen in het Groene Hart is en zondanig ook instemt bij de vervolgbesluiten.
  • De steun voor de Noord Zuid Verbinding inmiddels is geslonken naar 66,62 % van de stemmen.

Wij wensen iedereen verder wijshied in hun meningvorming en een fijne zomer toe.

Namens de fractie van PRO Sliedrecht,

Mark Verheul


Reacties

06-08-2024 12:06 - janwillem:

Vreemd hoor, eerst is PS een van de eersten die het bericht 'Hoogmoed' verder verspreiden op Twitter, en plaatst dan een paar dagen later dit bericht op de eigen website. Vreemd, dus

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Zomerreces 2024