Vragen Kringloopwinkel

15-10-2024

Op dinsdag 15 oktober hebben wij vragen gesteld over de berichtgeving rondom het storten van bedrijfsafval.

Geachte college,

Een aantal dagen geleden hebben wij kennis genomen van het bericht dat er strengere controles gaan plaatsvinden op het milieupark. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat bedrijven hun afval dumpen op de kosten van inwoners en hebben daarom begrip voor de aangekondigde maatregel. Er is een gezegde dat luid dat de goede altijd onder de kwade moeten lijden en dat lijkt in dit geval ook weer de situatie te zijn.

Zo heeft o.a. Kringloop Sliedrecht al hun zorgen uitgesproken over het voortbestaan van hun dienstverlening als ze niet langer goederen mogen lossen op het milieupark. Namens de fractie van PRO Sliedrecht de volgende vragen:

Vraag 1: Kan er een uitzondering gemaakt worden voor stichtingen als Kringloop Sliedrecht?

Vraag 2: Hoe gaat het college uitvoering geven aan het verscherpt toezicht, wetende dat inwoners soms een busje lenen van hun werkgever om goederen te storten die niet in hun prive auto passen?

Vraag 3: Op socialmedia delen inwoners hun zorgen over een mogelijke toename van het storten van goederen in ondergrondse containers. Deelt het college deze zorgen en gaat het college maatregelen treffen om verdere misbruik van de ondergrondse containers tegen te gaan?

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht