Creatief Centrum - Zure nasmaak

23-09-2024

Zure Nasmaak

Vorige week ontstond er commotie op Facebook & Instagram toen een afbeelding werd gepost waarop te lezen viel dat er huurders worden gezocht voor het voormalige schoolpand aan de Maaslaan waar nu het Creatief Centrum Sliedrecht in is gevestigd. Dit was voor ons reden om vrijdag 20 september langs het Creatief Centrum te gaan en eens te horen wat er speelt.

De huidige gebruikers hebben enige tijd geleden te horen gekregen dat ze het pand voor 1 oktober moeten verlaten, omdat de gemeente Sliedrecht de grond nodig heeft in verband met woningbouw. De bestuursleden en de huurders die ik heb gesproken betreuren natuurlijk dat ze moeten vertrekken, maar geven wel duidelijk aan dat de gemeente Sliedrecht keurig volgens de eerder gemaakte afspraken handelt. De zure nasmaak is ontstaan doordat Adhoc-beheer vanaf 1 oktober de huur “overneemt” en op zoek is naar huurders. Dat roept natuurlijk de vraag op; Waarom mogen de huidige huurders dan niet blijven tot de sloop?
Een zeer terechte vraag en het antwoord op deze vraag is in juli gegeven toen onze collega- raadslid Dhr Prins van het CDA de zelfde vraag stelde aan de burgemeester & wethouders.
In de beantwoording(openbaar te vinden via de website raad.sliedrecht.nl) valt te lezen dat het vooral met juridische zaken te maken heeft en de gemeente het risico op vertraging van de herontwikkeling van de Maasslaan zo klein mogelijk wilt houden.

Wij komen tot de conclusie dat de gemeente Sliedrecht zich aan de gemaakte afspraken houdt, maar begrijpen wel goed dat er bij de huurders een zure nasmaak is ontstaan en bij de bezoekers verontwaardiging over het bericht wat online verscheen.

Naar aanleiding van ons gesprek in het Creatief Centrum Sliedrecht gaan wij wel de volgende vragen stellen aan het college;

1. Klopt het dat er een toezegging is gedaan richting het bestuur van het Creatief Centrum Sliedrecht om de huurprijs aan te passen/ dan al niet helemaal te laten vervallen voor de laatste maand?

2. Heeft de gemeente Sliedrecht de mogelijkheid om iets voor de huidige huurders te kunnen betekenen richting Adhoc-Beheer? Denk hierbij bijvoorbeeld een hogere plaats op de wachtlijst (als daar sprake van is).

De huidige gebruikers doen hard hun best om zoveel mogelijk spullen in het kader van duurzaamheid weg te geven of tegen een zacht prijsje te verkopen. Ondanks hun inzet zal niet alle spullen een tweede leven krijgen en zal het één en ander weggegooid moeten gaan worden. Nu heeft de gemeente Sliedrecht als gebaar een kleine afvalcontainer geplaatst, maar men vreest dat één container niet voldoende gaat zijn. 

3. Is het college bereid extra afvalcontainers te plaatsen als dat nodig blijkt te zijn?

We wachten de beantwoording van het college met veel nieuwsgierigheid af.


Namens de fractie PRO Sliedrecht,
Mark Verheul
 


Reacties

23-09-2024 21:30 - Jan Willem:

Oei, dat zijn belangrijke nieuwsbronnen natuurlijk ....

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Creatief Centrum - Zure nasmaak