Post van het college / Hanny reageert

25-07-2024

Hoogmoed komt voor de val 

Als je denkt dat je alles al meegemaakt na ruim 30 jaar in de politiek, word je toch weer opnieuw verrast. Op 23 april vroeg een zelfverzekerde wethouder Spek een krediet van 3,8 miljoen euro voor het voorbereiden van de bouw van de fly-over. En voor 1 juli 2024 zou hij laten weten of er een overeenkomst was met de projectontwikkelaars was om in het Groene Hart (Sliedrecht Noord)[ te bouwen. Dit was de voorwaarde om het krediet vrij te geven. 

Na 1 juli heeft de wethouder de gemeenteraad geïnformeerd dat er geen overeenstemming of overeenkomst was tussen de gemeente en de projectontwikkelaars. Zo was er dus ook geen euro beschikbaar voor plannenmakerij. 

Op het voorstel dat 23 april werd behandeld was er nog een splitsing mogelijk om 190.000 euro direct beschikbaar te stellen en het restant na een overeenkomst. Zowel de wethouder als de coalitiepartijen hadden hier geen oren naar.  

Op 23 juli stuurde dezelfde overmoedige wethouder weer een brief naar de raad, waarin hij aankondigde gewoon door te gaan met onderzoeken voor een bedrag van 160.000 euro. Nu mag je van een wethouder verwachten dat hij de wet houdt, maar het lijkt erop dat dit voor deze wethouder niet geldt. Hij trekt potjes met een andere bestemming open om gewoon door te drammen.  

De vraag ontstaat bij ons wat er dan weer niet gerealiseerd gaat worden. Of is hij zo brutaal dat hij in september alsnog het geld komt vragen om de potjes weer te vullen. Zal dat dan weer moeten leiden tot een motie van treurnis? 

Eigenlijk moeten we ons hier niet over verbazen met het debat van 8 juli rondom de kadernota in gedachten. Hoewel het debat moest gaan over de uitgaven voor 2025 deden de drie coalitiepartijen een flinke duit in het zakje door aan te geven dat zij geen vertraging wilden door het ontbreken van een krediet. Sliedrecht wordt nu dus bestuurd op basis van uitspraken gedaan door coalitiepartijen in plaats van in de raad genomen besluiten.  

Het standpunt van PRO Sliedrecht is genoegzaam bekend over bouwen in het Groene Hart, maar zelfs wij waren op 23 april bereid het krediet van 190.000 euro te geven zodat aangetoond kon worden dat deze onrealistische plannen luchtkastelen zijn.  

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Post van het college / Hanny reageert