Brieven in de zomer

18-09-2024

Gedurende de zomervakantie komen er ook gewoon brieven binnen bij de gemeenteraad. Een van deze brieven had een bijzonder karakter (anoniem) u leest hem hier. Kort omgeschreven gaat het om illegaal lozen in de gemeentehaven en overtredingen van het bestemmingsplan.

Een van de instrumenten van de gemeenteraad is het stellen van mondelingen vragen, Hanny Visser stelde deze vragen dinsdag 17 september en het college heeft deze beantwoord. Vreemd was het dat het college de raad niet eerder had geinformeerd over de vervolg stappen maar handhaving omtrent het bestemmingsplan is inmiddels ingezet. Omdat dit persoonsgebonden zaken zijn worden deze niet openbaar gedeeld en worden onze vervolgvragen gesteld in de anonimiteit. De vervolgstappen van rijkswaterstaat worden later met het college en de gemeentraad gedeeld. Wordt vervolgd.  

Mondelinge vragen aan het college van B & W

Op 10 juli jl. zond “Milieu alarm team Sliedrecht” een handhavingsverzoek naar Rijkswaterstaat, met een afschrift van dit verzoek aan het college van B & W en de gemeenteraad. De afgelopen weken hebben wij de notulen van het college er op nageslagen, echter konden we geen woord over deze brief terugvinden. Daarom hebben wij de volgende vragen:

1. Wat is de werkwijze van het college aangaande dit soort verzoeken?

2. Ziet het college voor zichzelf een rol, ondanks dat de brief aan Rijkswaterstaat gericht is?

3. De gemelde overtredingen:

-  Lozing van het riool op het oppervlaktewater.

-  Bewoning van een bedrijfsruimte, in strijd met bestemmingsplan.

-  Lozing van diverse afvalstromen op het oppervlaktewater, door het niet voldoen aan de voorgeschreven vergunning.

Zijn toch ernstig van aard, en schijnbaar strijdig met de door onze gemeente afgegeven vergunningen, welke instrumenten kan het college  inzetten om te handhaven?

4. Op welke termijn kunnen we terugkoppeling verwachten, omdat dit  verzoek tot handhaving al 2 maanden geleden is gedaan?

Namens de fractie van PRO Sliedrecht, Hanny Visser

 


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht
Brieven in de zomer