Antwoord tweevlaksborden laat langer op zich wachten

07-10-2018

Op 15 mei van dit jaar stelde ons raadslid Maria Stam mondelinge vragen aangaande het beleid van uitbesteding van advertentieruimte op tweevlaksborden binnen ons dorp. Deze tweevlaksborden vervangen momenteel de mogelijkheid om A3-aanplakborden te bevestigen aan lantaarnpalen. Het huidige beleid blijkt zeer nadelig voor niet-commerciële organisaties binnen ons dorp, zoals verenigingen die hun evenementen willen aankondigen.
(Voor meer informatie over dit onderwerp en de woordvoering, kijk op deze pagina van onze website: https://www.prosliedrecht.nl/nieuws/vragen-advertentiebeleid-tweevlaksborden)

Het college gaf daarop een toezegging aan de gemeenteraad, dat er een onderzoek zou plaatsvinden over dit beleid en dat de uitslag hiervan uiterlijk 1 oktober 2018 gedeeld zou worden met de raad.

Helaas is op 1 oktober de uitslag van het onderzoek niet bekend gemaakt, maar er is ook geen bericht van uitstel vanuit het college richting de raad verzonden. Na nieuwe (schriftelijke) vragen vanuit onze partij is er dan toch een uitstelbericht gekomen, waarin het college aangeeft dat het niet is gelukt om binnen de gestelde termijn een evaluatie aan te leveren en dat deze nu uiterlijk 31 december aan de raad aangeboden zal worden.

Hoewel wij begrijpen dat het college een degelijk rapport op wil stellen waarin alle gegevens worden verwerkt, vindt PRO Sliedrecht het jammer dat het niet is gelukt om in de afgelopen maanden een evaluatie op te stellen en deze met de raad te delen. Wij gaan er van uit dat dit voor de nieuw gestelde datum wel gaat lukken en zullen dit dan ook scherp in de gaten houden.

Wordt vervolgd…


Reacties

Geen reacties

Laat een reactie achter

* Dit veld is verplicht